Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 10 januari 2018

Deze eerste plusklasochtend in 2018 startten we met elkaar het allerbeste te wensen voor 2018.
De materialen werden uit de kast gehaald, de spellen en de laptops klaargezet. Al snel waren alle leerlingen druk bezig. Er werd geschaakt, Show-it gespeeld en er werden verschillende denkspellen gedaan.
Het thema uit Oase was: Een kans! Siebe las het bijbehorende verhaal over de jonge koning Salomo, die droomt dat God tegen hem zegt: "Vraag wat je wilt en ik zal het je geven".  In deze droom vraagt Salomo niet om rijkdom, gezondheid of een lang leven maar om een opmerkzame geest zodat hij goed kan zien wat goed is en wat niet. Een wijs antwoord. Het blijft niet bij een droom. Salomo wordt beroemd om zijn wijsheid.
Na het gebed gingen de leerlingen nog een tijdje werken aan hun presentaties. Sommige groepjes hadden deze extra tijd hard nodig. Gelukkig kon elke groep toch op tijd presenteren.
Elke groep mocht zelf bedenken hoe ze hun antwoorden op de Hogere Orde Denkvraag wilden presenteren. Er waren een aantal Power Points, een muurkrant, een gedicht, een zelf gemaakt jeugdjournaal filmpje ( met bloopers)  en een echte vulkaan uitbarsting. Tussendoor vierden we de verjaardag van Sara en gingen we lekker naar buiten.
Alle leerlingen gingen hierna aan de slag met de evaluatie vragen. Omdat de afronding van het project best veel tijd kostte, hadden we deze ochtend niet de gebruikelijke onderdelen van het circuit.
In de kerstvakantie hadden de leerlingen nagedacht over welke workshops geschikt zouden zijn voor het volgende project. We hebben een selectie gemaakt uit de lange lijst van mogelijkheden. De komende week gaan de leerlingen een marktonderzoek doen. . Welke workshops vinden mensen leuk en hoeveel zouden ze voor een workshop willen betalen? Het is de bedoeling dat de leerlingen geld gaan inzamelen voor een goed doel door het geven van workshops aan vrienden en vriendinnen, ouders en leerkrachten en andere belangstellenden. De workshops worden gehouden op woensdagmiddag 14 februari van 13.30 uur tot 15.00 uur in het Rehoboth gebouw.
We sloten de ochtend af met een dankgebed en gingen vrolijk naar huis voor de vrije woensdagmiddag. Tot volgende week.























                                     











Geen opmerkingen:

Een reactie posten