Uiteindelijk was elke groep toch zover dat er gepresenteerd kon worden.
Het thema van de dagopening was vandaag: Dat had je gedacht! Daar sta je van te kijken; als de werkelijkheid heel anders is dan je verwacht. Dat kan een pijnlijke ervaring zijn maar ook heel grappig. En soms is het de kunst om het grappige te zien, hoe pijnlijk iets ook is. Sara las daarna het verhaal van de bouwers van de toren van Babel uit Genesis 11: 1-9.
Dit thema leidde weer tot genoeg gespreksstof; soms denken we iets te kunnen maar merken we dat het het niet lukt en soms verrassen we onszelf op een positieve manier. Dan blijken we tot iets in staat wat we nooit hadden gedacht. Hoe gaan we om met deze gevoelens? Hoe gaan we om met teleurstellingen? Kunnen we ook genieten van onze prestaties en onze inzet? Allemaal thema's die in de plusklas ook regelmatig ter sprake komen.
Na deze dagopening kwamen alle groepjes aan de beurt om hun zelfbedachte reken- en/of taal spel te presenteren.
Menno, Sara en Quinten presenteerden hun spel "De slimste mens".
Nina en Shana lieten hun spel "Vopado" zien en legden de spelregels uit. Lisa zat ook in dit groepje maar was vandaag helaas niet aanwezig omdat ze geopereerd werd.
Roos, Britt en Sophie hadden het spel "123 Quiz ABC" bedacht. Ze presenteerden hun spel door het direct met een aantal kinderen te spelen.Charissa, Ruth en Lydia presenteerden hun "Building game".
Shanon, Mirik en Siebe hadden een " reken- en taal steden spel"bedacht.
Ezra, Jochem en David lieten hun spel "Money Play Game" zien.
Alle groepjes hadden naast het spel met bijbehorende spelregels ook een overtuigend artikel geschreven voor een spelletjes koopgids.
In de nabespreking vertelden de leerlingen dat ze vooral veel geleerd hadden over plannen en samenwerken maar ook waar goede spelregels en een goede spelbeschrijving aan moet voldoen. Dit deel van de ochtend was omgevlogen! Het was erg leuk om al die nieuw bedachte spellen te zien en de uitleg erbij te horen.
Om weer nieuwe energie te krijgen, gingen we lekker buitenspelen.
Vandaag kregen de leerlingen weer een "college" van meester Joris over antibiotica en bacteriën.
Een aantal leerlingen had de afgelopen week nog nagedacht over de les van vorige week en hadden hier nog vragen over.
De leerlingen lieten zien dat ze veel onthouden hadden van de vorige les en dat ze goede aantekeningen hadden gemaakt.
Meester Joris had foto's gemaakt van de groei van de bacteriën in de doosjes van vorige week en gaf uitleg over wat er te zien was en hoe dat kwam. De uitkomsten waren heel verschillend.
Als laatste vertelde meester Joris nog welke opleidingen je moet volgen om arts te worden, hoeveel jaar je daarvoor moet studeren en waarin je je kan specialiseren. De kinderen wilden ook graag weten welke ambitie de meester heeft; hij wil hersenchirurg worden. Om zover te komen moet je ook onderzoek doen of meewerken aan onderzoek. In de plusklas leren de leerlingen ook al om bezig te zijn met onderzoek en met het bedenken van een goede onderzoeksvraag. Voor de leerlingen van de plusklas allemaal waardevolle informatie. We hebben meester Joris heel erg bedankt voor de geweldige twee lessen. Na het opruimen van de tafels sloten we de ochtend af met gebed.